Dnia 26 lutego 2019 roku w siedzibie Zespołu Szkół Przyrodniczych w Poznaniu odbyło się seminarium podsumowujące pobyt na stażu zawodowym pierwszej grupy uczestników.    Była to grupa 15 stażystów ze szkół rolniczych z kilku województw.

W grudniu w naszej szkole odbyła się kolejna edycja konkursu gastronomicznego KULINARIADA 2018 pod hasłem "Piernikowe wariacje". Konkurs był przeznaczony dla uczniów gimnazjum. Gimnazjaliści popisali się talentem artystycznym , kreatywnością i znajomością dodatków do żywności. Była znakomita atmosfera i wspaniałe nagrody.  Opiekunem konkursu była pani D. Kolbus i A. Wojtas.

Dnia 06.03.19r w naszej szkole odbył się pokaz flambirowania  prowadzony przez Artura Długosza z Mistrzowskiej Szkoły Kelnerskiej.  Wiele dowiedzieliśmy się o pracy kelnera m. in. o poprawnej postawie i rozmowie z klientem.
 Każdy mógł  spróbować swoich sił w  filetowaniu owoców, flambirowaniu  i serowaniu ich w stylu angielskim.  Wszyscy byli zachwyceni płonącymi potrawami  i efektem końcowym 

14.02 odbyła się akademia walentynkowa przygotowana przez uczniów naszej szkoły pod kierownictwem pani Katarzyny Pacek.