Dnia 27.01.2015 na zajęciach praktycznych w klasie III technikum żywienia i usług gastronomicznych odbył się konkurs kulinarny pod hasłem "Danie wegetariańskie". Zadaniem uczniów było przygotowanie dania bezmięsnego w ciągu dwóch godzin. Młodzież z dużym zaangażowaniem sporządzała jak również dekorowała potrawy. 

Efektem końcowym były dania:

  • Chrupiąca tarta ze szpinakiem
  • Kuleczki ryżowe
  • Kotleciki z jaj
  • Pierścień z ryżu ze szpinakiem i serem pleśniowym
  • Wrap
  • Barwne risotto
  • Pasztet z soczewicy z sosem chrzanowym
  • Kotleciki ziemniaczane z kurkumą

Spośród wszystkich potraw zostały wyróżnione 3 najlepsze dania:
1 miejsce -" Barwne risotto" przygotowały: Marta Renner i Patrcja Nadratowska
2 miejsce -" Wrap" przygotowali: Ewelina Kwiatkowska i Konrad Jażdżyk
3 miejsce -" Chrupiąca tarta ze szpinakiem" przygotowana przez: Martę Sieklucką i Joannę Maciejewską
Nad konkursem czuwały pani Dorota Kolbus i pani Agnieszka Wojtas